Anbefalinger,  Hverdagslivet,  Sygdom

Google Home – En hjælpende hånd i hverdagen

Tilbage i efteråret 2018 blev jeg kontaktet af Horsens Kommune, som er “first mover” i et projekt, hvor de bruger elektronikken bag Google Home som hjælpemiddel i vejen på mere selvstændighed. I dette indlæg kan du få min ærlige vurdering af systemet.


Min baggrund for at bruge Google Home i hverdagen

Jeg lider af en kronisk bindevævssygdom som gradvist fratager mig mere og mere bevægelighed. Af den grund har jeg altid en hjælper tilknyttet i dagstimerne – For at give mig en følelse af mere selvstændighed, blev jeg tilbage i efteråret 2018 tilkoblet dette Google Home projektet. Læs det oprindelige opslag fra kommunen. Desværre er mit indslag fra aftennyhederne på TV2 Syd blevet slettet, men I kan læse artiklen her. Da jeg blev kontaktet gik jeg til genoptræning, da jeg året forinden havde brækket mit knæ og samtidig mistet en del af min mobilitet og selvstændighed. Jeg tøvede derfor ikke at takke ja til tilbuddet, da min træner spurgte, om jeg havde lyst til at deltage.

Jeg kan være rigtig dårlig til at spørge om hjælp og vil ikke afbryde hjælperne for meget i deres arbejde. Stemmestyringssystemet har bevirket, at jeg kan gøre flere ting selv, så jeg ikke behøver kalde på en hjælper så ofte. Det er rigtig dejligt

Julie, 2018 TV2 SYD

En nytænkende hjælper

Jeg kendte ikke til Google Home i forvejen, men selv her efter 2,5 år er jeg fortsat meget positiv. Jeg føler mig mere selvhjulpen, nu hvor jeg selv kan styre flere ting i hjemmet, selv når jeg er alene. Førhen kunne jeg ikke selv hverken tænde lys, oplader eller andre ting, men i dag hjælper Google mig til at kunne styre alt lys i min lejlighed enten via min stemme eller via min telefon.

Jeg har sidenhen fået tilkoblet flere lamper, stik og andet tilbehør. Dette gør, at jeg blandt andet selv kan styre til/frakobling af tv, computer eller oplader. Jeg oplever heller ikke længere at tabe fjernbetjeningen, da det hele kan styres enten via stemmen eller min mobil, som jeg alligevel altid har på mig. Skulle det ske, at jeg skulle tabe min mobil imens jeg er alene og har brug for hjælp, så kan jeg via Google due lave opringninger til min familie eller hjælpere. Det giver en ekstra tryghed at vide, at jeg altid kan komme i kontakt med nogle hvis jeg skulle få det dårligt og samtidig ikke have adgang til min mobil.

 

 


Ikke helt perfekt

Google Home er som med alt andet elektronik ikke 100% perfekt, og det har da også sine småfejl. Nogle gange kan man godt grine lidt af, hvad hun tror hun har hørt – Men alt bliver bedre med tiden. Alligevel er Google blevet en fast del af min hverdag. Når jeg er andre steder, hvor jeg ikke har min Google enhed, så oplever jeg ofte, at jeg siger “Okay Google”, da det er blevet en så normal del af min hverdag, at jeg ikke længere tænker over det.

Udover at jeg kan snakke til Google hvis der er noget jeg ønsker at ændre, så har jeg indstillet en del rutiner i form af lyd og lys. Derudover burger jeg hende også til informationssøgning, vejrudsigter, musik streaming, samt justering af lysstyrker. 


Har du selv en Google enhed eller overvejer du at anskaffe dig en? Måske har du nogle fif du bare må dele eller en smart by tilkobling? Smid gerne en kommentar med dine tanker 🙂


Nyhedsbrev

Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

  • Lær ske teorien og få et indblik i det at være kronisk syg
    Har du altid undret dig over, hvorfor kronisk syge ofte bliver udkørt efter få opgaver. Eller måske modsat, hvorfor du føler dig udmattet efter få opgaver. Så kender du sikkert ikke til ske teorien, som hjælper til at beskrive, hvor al ens energi bliver brugt. FacebookTweetPinEmailPrint
  • Derfor var mit efterskoleophold vigtigt
    For 10 år siden startede jeg sammen med en hel masse andre, et nyt kapitel da jeg startede på efterskole. Jeg havde lige været gennem et længere sygdomsforløb, hvor jeg var gået glip af det meste af undervisningen grundet stærke smerter og sygehus besøg. Året på efterskole blev for mig, et afgørende og vigtigt valg i min skolegang, da jeg bedre kunne tage hensyn til sygdommen – Desværre ramte er nyt udbrud, som desværre endte med at fratage mig muligheden for at gå længere strækninger. I forbindelse med 10-års dagen har jeg skrevet et nyt indlæg (link i bio), hvor jeg fortæller om min oplevelse på godt og ondt. Jeg håber I vil læse med!
  • Vejen imod en praktik plads som kørestolsbruger
    Kender du det, at du lige er startet på et nyt projekt, et nyt arbejder eller måske et nyt studie og du allerede efter kort tid overvældes af følelsen af, at dit valg er det helt rigtige? At det føles som om, du er havnet på den helt rigtige hylde og du bare følere dig tilpas. At du, på trods af udfordringer, bare føler at det er som skabt til dig og dine behov. Og endda uden at gå på kompromis med hverken dig selv, dit helbred eller dit arbejde. FacebookTweetPinEmailPrint

UniqueJulie er et indblik i min hverdag på godt og ondt. Jeg vil blandt andet give jer et indblik i, hvordan det som kronisk syg er at være fuldtidsstuderende på universitetet, rejser til Holland i forbindelse med sygdommen samt alle andre aspekter i min hverdag. Jeg har en stor interesse inden for det kreative og laver en formidabel god kage hvis du spørger min omgangskreds – Jeg håber I vil følge med!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Translate »
error: Content is protected !!