Anbefalinger,  Hverdagslivet,  Sygdom

Google Home – En hjælpende hånd i hverdagen

Tilbage i efteråret 2018 blev jeg kontaktet af Horsens Kommune, som er “first mover” i et projekt, hvor de bruger elektronikken bag Google Home som hjælpemiddel i vejen på mere selvstændighed.

I dette indlæg kan du få min ærlige vurdering af systemet.


Min baggrund for at bruge Google Home i hverdagen

Jeg lider af en kronisk bindevævssygdom som gradvist fratager mig mere og mere bevægelighed. Af den grund har jeg altid en hjælper tilknyttet i dagstimerne.

For at give mig en følelse af mere selvstændighed, blev jeg tilbage i efteråret 2018 tilkoblet dette Google Home projektet.

Læs det oprindelige opslag fra kommunen. Desværre er mit indslag fra aften nyhederne på TV2 Syd blevet slettet, men I kan læse artiklen her.


Julen 2017 var på mange måder uheldig. Min mor var igang med et større kræftforløb og juleaften faldt jeg og brækkede mit venstre knæ.

I sensommeren 2018 var jeg derfor tilknyttet et genoptræningsforløb, hvor jeg en dag blev spurgt ind til, om jeg kunne tænker mig at deltage i et nyt forsøg.

Jeg havde grundet mit knæbrud mistet en hele del af min mobilitet og jeg var nu med afhængig af andre end jeg havde været før. Så da jeg blev tilbudt at deltage i et forsøg, hvor Google kunne give mig noget af min selvstændighed tilbage, tøvede jeg ikke med at sige ja.

Jeg kan være rigtig dårlig til at spørge om hjælp og vil ikke afbryde hjælperne for meget i deres arbejde. Stemmestyringssystemet har bevirket, at jeg kan gøre flere ting selv, så jeg ikke behøver kalde på en hjælper så ofte. Det er rigtig dejligt

Julie, 2018 TV2 SYD

En nytænkende hjælper

Jeg kendte ikke til Google Home i forvejen, men selv her efter 2,5 år er jeg fortsat meget positiv.

Jeg føler mig mere selvhjulpen, nu hvor jeg selv kan styre flere ting i hjemmet, selv når jeg er alene.

Førhen kunne jeg ikke selv hverken tænde lys, oplader eller andre ting, men i dag hjælper Google mig til at kunne styre alt lys i min lejlighed, enten via min stemme eller via min telefon.

Jeg har sidenhen fået tilkoblet flere lamper, stik og andet tilbehør. Dette gør, at jeg blandt andet selv kan styre til/frakobling af tv, computer eller oplader.

Jeg oplever heller ikke længere at tabe fjernbetjeningen, da det hele kan styres enten via stemmen eller min mobil, som jeg alligevel altid har på mig. Skulle det ske, at jeg skulle tabe min mobil imens jeg er alene og har brug for hjælp, så kan jeg via Google due lave opringninger til min familie eller hjælpere.

Det giver en ekstra tryghed at vide, at jeg altid kan komme i kontakt med nogle hvis jeg skulle få det dårligt og samtidig ikke have adgang til min mobil.

 

 


Ikke helt perfekt

Google Home er som med alt andet elektronik ikke 100% perfekt, og det har da også sine småfejl. Nogle gange kan man godt grine lidt af, hvad hun tror hun har hørt – Men alt bliver bedre med tiden. Alligevel er Google blevet en fast del af min hverdag. Når jeg er andre steder, hvor jeg ikke har min Google enhed, så oplever jeg ofte, at jeg siger “Okay Google”, da det er blevet en så normal del af min hverdag, at jeg ikke længere tænker over det.

Udover at jeg kan snakke til Google hvis der er noget jeg ønsker at ændre, så har jeg indstillet en del rutiner i form af lyd og lys. Derudover burger jeg hende også til informationssøgning, vejrudsigter, musik streaming, samt justering af lysstyrker. 


Har du selv en Google enhed eller overvejer du at anskaffe dig en? Måske har du nogle fif du bare må dele eller en smart by tilkobling? Smid gerne en kommentar med dine tanker 🙂


Nyhedsbrev

Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

  • Da sygdommen pludselig ramte venstre arm
    En dag i sommerferien 2011 vågnede jeg op med en mærkelig følelse i kroppen. Dagen forinden havde alt været som det plejede at være. Der gik dog ikke længe før jeg opdagede, at jeg ikke længere kunne bevæge min venstre arm som normalt. Det startede en lang og sej kamp, hvor jeg måtte kæmpe med både sygdom, skole og kommunen om hvorvidt min videre skolegang skulle forløbe.
  • Amsterdam, hvad så nu?
    Det er nu halvandet år siden jeg for første gang satte kurset mod Amsterdam til et helt nyt kapitel i mit liv. Jeg vidste på daværende tidspunkt ikke, hvad der ventede forud, kun at det var et eventyr. Et eventyr som uanset hvad, ville forandre mit liv på den ene eller anden måde. I skrivende stund sidder jeg endnu engang i bilen på vej mod adressen i Holland. Denne gang er ret ambivalent, det er nemlig min 10. og sidste tur – Eller er det?
  • Min kamp for at flytte hjemmefra
    Som for et hvert anden ungt menneske kom der et punkt, hvor jeg gerne ville ud at stå på egne ben. Jeg var lige fyldt 20, og verden lå foran mig. Til daglig læste jeg på HF, hvor jeg var igang med den sidste del.

UniqueJulie er et indblik i min hverdag på godt og ondt. Jeg vil blandt andet give jer et indblik i, hvordan det som kronisk syg er at være fuldtidsstuderende på universitetet, rejser til Holland i forbindelse med sygdommen samt alle andre aspekter i min hverdag. Jeg har en stor interesse inden for det kreative og laver en formidabel god kage hvis du spørger min omgangskreds – Jeg håber I vil følge med!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
error: Content is protected !!
Hos UniqueJulie benytter vi os af digitale cookies for at tilpasse indhold og annoncer, til at levere funktioner på sociale medier samt til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores side med vores sociale medier, reklame- og analysepartnere.   View more
Accept
Decline