homemade by UniqueJulie
Anbefalinger, Hverdagslivet, Sygdom

Google Home – En hjælpende hånd i hverdagen

Tilbage i efteråret 2018 blev jeg kontaktet af Horsens Kommune, som er “first mover” i et projekt, hvor de bruger elektronikken bag Google Home som hjælpemiddel i vejen på mere selvstændighed. I dette indlæg kan du få min ærlige vurdering af systemet.

Google Home - Homemade by UniqueJulie

Min baggrund for at bruge Google Home i hverdagen

Jeg lider af en kronisk bindevævssygdom som gradvist fratager mig mere og mere bevægelighed. Af den grund har jeg altid en hjælper tilknyttet i dagstimerne – For at give mig en følelse af mere selvstændighed, blev jeg tilbage i efteråret 2018 tilkoblet dette Google Home projektet. Læs det oprindelige opslag fra kommunen. Desværre er mit indslag fra aftennyhederne på TV2 Syd blevet slettet, men I kan læse artiklen her. Da jeg blev kontaktet gik jeg til genoptræning, da jeg året forinden havde brækket mit knæ og samtidig mistet en del af min mobilitet og selvstændighed. Jeg tøvede derfor ikke at takke ja til tilbuddet, da min træner spurgte, om jeg havde lyst til at deltage.

Jeg kan være rigtig dårlig til at spørge om hjælp og vil ikke afbryde hjælperne for meget i deres arbejde. Stemmestyringssystemet har bevirket, at jeg kan gøre flere ting selv, så jeg ikke behøver kalde på en hjælper så ofte. Det er rigtig dejligt

Julie, 2018 TV2 SYD

En nytænkende hjælper

Jeg kendte ikke til Google Home i forvejen, men selv her efter 2,5 år er jeg fortsat meget positiv. Jeg føler mig mere selvhjulpen, nu hvor jeg selv kan styre flere ting i hjemmet, selv når jeg er alene. Førhen kunne jeg ikke selv hverken tænde lys, oplader eller andre ting, men i dag hjælper Google mig til at kunne styre alt lys i min lejlighed enten via min stemme eller via min telefon.

Jeg har sidenhen fået tilkoblet flere lamper, stik og andet tilbehør. Dette gør, at jeg blandt andet selv kan styre til/frakobling af tv, computer eller oplader. Jeg oplever heller ikke længere at tabe fjernbetjeningen, da det hele kan styres enten via stemmen eller min mobil, som jeg alligevel altid har på mig. Skulle det ske, at jeg skulle tabe min mobil imens jeg er alene og har brug for hjælp, så kan jeg via Google due lave opringninger til min familie eller hjælpere. Det giver en ekstra tryghed at vide, at jeg altid kan komme i kontakt med nogle hvis jeg skulle få det dårligt og samtidig ikke have adgang til min mobil.

 

 


Ikke helt perfekt

Google Home er som med alt andet elektronik ikke 100% perfekt, og det har da også sine småfejl. Nogle gange kan man godt grine lidt af, hvad hun tror hun har hørt – Men alt bliver bedre med tiden. Alligevel er Google blevet en fast del af min hverdag. Når jeg er andre steder, hvor jeg ikke har min Google enhed, så oplever jeg ofte, at jeg siger “Okay Google”, da det er blevet en så normal del af min hverdag, at jeg ikke længere tænker over det.

Udover at jeg kan snakke til Google hvis der er noget jeg ønsker at ændre, så har jeg indstillet en del rutiner i form af lyd og lys. Derudover burger jeg hende også til informationssøgning, vejrudsigter, musik streaming, samt justering af lysstyrker. 


Har du selv en Google enhed eller overvejer du at anskaffe dig en? Måske har du nogle fif du bare må dele eller en smart by tilkobling? Smid gerne en kommentar med dine tanker 🙂


Nyhedsbrev

Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

  • Vejen imod en praktik plads som kørestolsbruger
    Kender du det, at du lige er startet på et nyt projekt, et nyt arbejder eller måske et nyt studie og du allerede efter kort tid overvældes af følelsen af, at dit valg er det helt rigtige? At det føles som om, du er havnet på den helt rigtige hylde og du bare følere dig… Continue reading Vejen imod en praktik plads som kørestolsbruger
  • FOP Awareness Day
    Den 23. april er det FOP Awareness Day, hvilket betyder at det er 15 år siden en flok skønne forskere i USA fandt den mutation, som ligger til grund for min sygdom, Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP)
  • Tanker om sygemelding
    Kalenderen sagde start januar og hverdagen var lige så stille ved at komme tilbage efter juleferien. Jeg havde derfor også mit ugentlige møde med min vejleder på uddannelsen – Men noget var anderledes. Før jul havde jeg godt kunne mærke, at mit stressniveau var begyndt at stige en anelse. Jeg skubbede det dog fra mig… Continue reading Tanker om sygemelding
Hjem » Google Home – En hjælpende hånd i hverdagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.