Uddannelse

 

Uddannet certificeret kostvejleder fra Atwork og nuværende Global Nutrition and Health studerende på VIA University College


Student

Jeg har ofte fået fortalte at jeg ikke kunne gennemføre en gymnasial uddannelse. Samfundets kasseindeling gjorde det bestemt heller ikke nemmere. I 2018 fik jeg dog efter 4 års slid, endelig huen på hovedet.

Halvvejs gennem min gymnasietid bukkede min psyke sammen og jeg gik ned med stress. De mange bump på vejen samt en konstant kamp med kommunen om, hvorvidt jeg overhovedet skulle færdiggøre mit studie medførte, at jeg kun var tilfreds når karakteren hed 10 eller 12. Jeg gik med følelsen af, at jeg var tvunget til at presse mig selv til det maksimale, for at få lov til at færdiggøre mit studie.

Da jeg kunne ane studenterhuen ude i fremtiden, kom der et nyt sygdomsudbrud, en socialforbi og en mor med kræft. Oveni det hele brækkede jeg mit knæ juleaften og blev derfor sengeliggende i 16 uger, hvorfor jeg selvfølgelig ikke kunne møde op på skolen.

Jeg kæmpede en brav kamp med studierne. Intet skulle få lov til at ødelægge min drøm, og da slet ikke når den var så tæt på. Og det lykkedes! Den 26. juni 2018 fik jeg endelig huen på hovedet. Endnu bedre var, at trods jeg ikke havde været på skolen siden oktober måned, endte jeg ud med et snit på 9,4 for mit sidste år. 


Sabbat år

Efter gymnasiet valgte jeg at tage, hvad der endte med at blive to sabbatår. Jeg skulle selvfølgelig lære at gå igen efter mit knæbrud. En bedrift mine læger ikke havde tiltro til, men så er det jo godt at jeg kan modbevise dem. Ved siden af min træning startede jeg op på et kursus i anatomi, fysiologi, sygdomslære og farmakologi. Siden hen er jeg blevet certificeret kostvejleder med speciale i vægttab, økologi, stenalder- og vegetarkost. 

Ved siden af studierne var jeg en overgang også formand for den lokale afdeling af Ungdommens Røde Kors, men måtte indse, at jeg ville alt for meget i forhold til hvad jeg på daværende tidspunkt kunne holde til. Jeg trådte derfor af posten allerede efter 8 måneder, men ved i dag, at det var den rigtige beslutning for mit helbred.