Uddannet certificeret kostvejleder fra Atwork og nuværende Ernæring og Sundheds studerende på VIA University College.

I kan blandt andet læse mere om mit uddannelsesforløb generelt under kategorien uddannelse eller i et af nedestående indlæg som ramte under min gymnasietid:

Læs: En anderledes jul – nu med et brækket knæ

Læs: Når kræften rammer

Studenterugle lavet i perler

Student

Jeg har ofte fået fortalte, at jeg ikke kunne gennemføre en gymnasial uddannelse. Samfundets kasseindeling gjorde det bestemt heller ikke nemmere. I 2018 fik jeg dog efter 4 års slid, endelig huen på hovedet.

Halvvejs gennem min gymnasietid bukkede min psyke sammen og jeg gik ned med stress. De mange bump på vejen samt en konstant kamp med kommunen om, hvorvidt jeg overhovedet skulle færdiggøre min gymnasiale uddannelse medførte, at jeg kun var tilfreds når karakteren hed 10 eller 12. Jeg gik med følelsen af, at jeg var tvunget til at presse mig selv til det maksimale, for at få lov til at færdiggøre mit studie.

Da jeg kunne ane studenterhuen ude i fremtiden, kom der et nyt sygdomsudbrud, en socialforbi og en mor med kræft. Oveni det hele brækkede jeg mit knæ juleaften og blev derfor sengeliggende i 16 uger, hvorfor jeg selvfølgelig ikke kunne møde op på skolen.

Jeg kæmpede en brav kamp med studierne. Intet skulle få lov til at ødelægge min drøm, og da slet ikke når den var så tæt på. Og det lykkedes! Den 26. juni 2018 fik jeg endelig huen på hovedet. Endnu bedre var, at trods jeg ikke havde været på skolen siden oktober måned, endte jeg ud med et snit på 9,4 for mit sidste år. 


Sabbat år

Efter gymnasiet valgte jeg at tage, hvad der endte med at blive to sabbatår. Jeg skulle selvfølgelig lære at gå igen efter mit knæbrud. En bedrift mine læger ikke havde tiltro til, men så er det jo godt at jeg kan modbevise dem. Ved siden af min træning startede jeg op på et kursus i anatomi, fysiologi, sygdomslære og farmakologi. Siden hen er jeg blevet certificeret kostvejleder med speciale i vægttab, økologi, stenalder- og vegetarkost. 

Ved siden af studierne var jeg en overgang også formand for den lokale afdeling af Ungdommens Røde Kors, men måtte indse, at jeg ville alt for meget i forhold til hvad jeg på daværende tidspunkt kunne holde til. Jeg trådte derfor af posten allerede efter 8 måneder, men ved i dag, at det var den rigtige beslutning for mit helbred.


Indlæg vedrørende studie

  • Derfor var mit efterskoleophold vigtigt
    For 10 år siden startede jeg sammen med en hel masse andre, et nyt kapitel da jeg startede på efterskole. Jeg havde lige været gennem et længere sygdomsforløb, hvor jeg var gået glip af det meste af undervisningen grundet stærke smerter og sygehus besøg. Året på efterskole blev for mig, et afgørende og vigtigt valg i min skolegang, da jeg bedre kunne tage hensyn til sygdommen – Desværre ramte er nyt udbrud, som desværre endte med at fratage mig muligheden for at gå længere strækninger. I forbindelse med 10-års dagen har jeg skrevet et nyt indlæg (link i bio), hvor jeg fortæller om min oplevelse på godt og ondt. Jeg håber I vil læse med!
  • Vejen imod en praktik plads som kørestolsbruger
    Kender du det, at du lige er startet på et nyt projekt, et nyt arbejder eller måske et nyt studie og du allerede efter kort tid overvældes af følelsen af, at dit valg er det helt rigtige? At det føles som om, du er havnet på den helt rigtige hylde og du bare følere dig tilpas. At du, på trods af udfordringer, bare føler at det er som skabt til dig og dine behov. Og endda uden at gå på kompromis med hverken dig selv, dit helbred eller dit arbejde.
  • Tanker om sygemelding
    Kalenderen sagde start januar og hverdagen var lige så stille ved at komme tilbage efter juleferien. Jeg havde derfor også mit ugentlige møde med min vejleder på uddannelsen – Men noget var anderledes. Før jul havde jeg godt kunne mærke, at mit stressniveau var begyndt at stige en anelse. Jeg skubbede det dog fra mig og tænkte, at ferien nok skulle få mig tilbage på rette spor. Jeg undersøgte muligheden for en eventuel sygemelding, men begyndte alligevel at forberede mig på den kommende eksamen.
Translate »
error: Content is protected !!
Hos UniqueJulie benytter vi os af digitale cookies for at tilpasse indhold og annoncer, til at levere funktioner på sociale medier samt til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores side med vores sociale medier, reklame- og analysepartnere.   View more
Accept
Decline