Kager

Sød og Lækker Æblekage

Er der noget som slår en nybagt æblekage med friske æbler direkte fra haven? Måske lige en klat creme fraiche eller andet syrligt på toppen – Men ellers har jeg svært ved at se det.


En dag på arbejde fik jeg 2 store bæreposer æbler foræret. Det eneste krav til mig var, at jeg skulle lave kage nok til de 60 beboere, på det plejehjem jeg arbejder på. Jeg gik derfor på google og fandt en grundopskrift på bradepande æblekage. Med lidt finjusteringer hist og pist samt en opgradering så mængden passede til 7 springforme, var jeg klar. Jeg har sidenhen afprøvet opskriften igen, dog havde jeg denne gang tilført lidt mindre sukker og en omgang creme fraiche på toppen. Æblekagen var et hit, og alle mente at det fremover var mit job at bage kage til vores møder. Hvilket jeg selvfølgelig ikke har noget imod, da bagning er et frirum for mig, hvor jeg har plads til at udtrykke mig kreativt.

Æblekage
Æblekage

Opskrift på æblekage

Ingredienser

 • 250 Gram Smør
 • 230 Gram Sukker
 • 280 Gram Mel
 • 1 Tsk Bagepulver
 • 4 Æg
 • 2-3 æbler Jeg brugte friske, syrlige æbler fra haven. Du kan dog sagtens bruge æbler fra supermarkedet.
 • 3 Spsk Sukker
 • 1,5 Tsk Kanel

 

Fremgangsmåde

 • Skyl og skrald æblerne, skær dem i både og stil dem herefter til side. Tip: Jeg lavede mine æblestykker helt tynde, så de karameliserede på toppen af kagen – Men du kan sagtens lave dem tykkere
 • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tip: Du kan med fordel bruge en røremaskine her.
 • Smelt imellemtiden smørret, hvorefter det tilsættes til dejen lidt ad gangen under fortsat omrøring.
 • Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen med en dejskraber
 • Klargør en springform på 22 cm og hæld dejen i. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir på bunden inden du samler formen. Så har du dækket bunden, uden at få skæve kanter på kagen. Ved at smøre lidt smør på formens sider letter du også arbejdet med at få kagen ud efter bagning.
 • Til sidst vendes æblebådene i kanel og sukker, hvorefter de fordeles på kagens top. Tryk dem let ned i dejen. Har du mange æbler kan du også lægge et lag æbler midt i kagen ved at fylde formen halvt op med dej inden du fordeler æblerne, herefter kan du fylder resten af dejen over og gentage med at komme æbler på toppen.
 • Kagen bages ved 175 grader i ca. 1 time – Husk altid at holde øje med kagen, da ovne kan varme forskelligt.

Æblekage

Hvis I giver jer i kast med opskriften, er I velkomne til at dele jeres æblekage på instagram ved at tagge mig @julieskageverden eller ved at benytte #julieskageverden
God bagelyst!Nyhedsbrev

Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

UniqueJulie er et indblik i min hverdag på godt og ondt. Jeg vil blandt andet give jer et indblik i, hvordan det som kronisk syg er at være fuldtidsstuderende på universitetet, rejser til Holland i forbindelse med sygdommen samt alle andre aspekter i min hverdag. Jeg har en stor interesse inden for det kreative og laver en formidabel god kage hvis du spørger min omgangskreds – Jeg håber I vil følge med!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Translate »
error: Content is protected !!