Kage, Opskrifter

Moussekage med citron og jordbær

Denne smukke moussekage summer af kærlighed med sødmen fra jordbær og et syrlige pift af citron. Den er lavet i forbindelse med en venindes 5-års dag med kæresten. Derfor er den selvfølgelig pyntet med rød glaze og hjemmelavede fondantroser (se AnneMette Voss’ vejledning her). Er du helt vild med citron, så tjek min nyfortolkning af den gamle klassiker citronmånen ud.

Moussekage med citron og jordbær

Tip: Læs hele opskriften inden du går i gang med de forskellige delelementer. Det kan været en god idé at lægge citron cremen ovenpå kagen og sætte den i fryseren et par timer inden den overdækkes af jordbærmousse

OBS: Denne opskrift dækker ikke over hverken opbygning eller glazning som på billedet. Du kan finde Ditte Julies vejledning i videoen her


Opskrift på moussekage med citron og jordbær

Ingredienser
Mazarin bund
  • 2 æg
  • 175 gram sukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gram mel
Citron/hvid chokolade creme (meget syrlig)
  • 2,5 blade husblas
  • 140 gram hvid chokolade
  • 5,5 spsk citronsaft
  • 4,5 dl fløde
Jordbær mousse
  • 4 blade husblas
  • 2 tsk vanilie
  • 50 gram sukker
  • 250 gram jordbær
  • 3 dl fløde

 

Fremgangsmåde

Mazarinbund
  • Tænd din ovn på 190 grader almindelig ovn
  • Æg og sukker piskes let og luftig
  • Smelt smørret og lad det afkøle let inden det piskes i æggemassen skiftevis med mel og bagepulver
  • Kom bagepapir i bunden af din ø20 springform og smør eventuelt siderne
  • Fordel herefter din dej i springformen og bag den I ca. 35 minutter
  • Lad bunden køle af imens du laver din citron creme

Citron/hvid chokolade creme
  • Læg din husblas i blæs i koldt vand i ca. 20 minutter
  • Hak din hvide chokolade fint og læg det i en skål til senere brug
  • Varm herefter fløden samt citronsaft op i en gryde eller kasserole – Det er vigtigt at den ikke kommer op at koge
  • Vrid din husblas for vand og kom den i den varme fløde – Rør til den er helt opløst
  • Hæld den varme flødeblanding over den finthakkede chokolade og vend det sammen med en dejskraber
  • Kom din creme over de nu afkølede bund og kom den derefter på køl imens du laver jordbærmoussen

Tip: Ønsker du en stærkere smag af citron kan du sagtens vende mere i den færdige masse


Jordbær mousse
  • Læg din husblas i blæs i koldt vand i ca. 20 minutter
  • Kog din vanilie, sukker og bær i 5 minutter og lad den svale inden husblassen kommes i
  • Pisk herefter fløden til let skum – Vend herefter 1/4 af den letpiskede fløde sammen med din jordbærmasse
  • Vend til sidst resten af jordbærmassen sammen med flødeskummet
  • Tag herefter din kage med citroncreme og kom din jordbærmousse ovenpå

Tip: Hvis du vender tingene sammen med en dejskraber undgår du at slå alt luften ud af den færdige mousse


Disse opskrifter er inspireret af diverse kogebøger og har gennem tiden fået ændringer, så de passer til, hvordan jeg bedst kan lide dem og samtidig synes, er optimale at arbejde med.

Hvis I giver jer i kast med denne opskrift, er I velkomne til at dele jeres kage på instagram ved at tagge mig @julieskageverden eller ved at benytte #julieskageverden
God bagelyst!


Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *