Kager

Chocolate Chip Cookies

Vi danskere er mestre til at hygge os, og hvilket tidspunkt er bedre end december? Der er kun lidt over 1 uge til jul, og derfor er vi hos mig i fuld gang med julesmåkagerne. Disse chocolate chip cookies har været en del af vores julesmåkage sortiment i efterhånden mange år. Dog tror jeg ikke, at det er en af de gense “julekager”. Er du på udkig efter de mere traditionelle julekager, så har jeg en fantastisk opskrift på pebernødder.

I min familie laver vi altid et hav af småkager og konfekt gennem hele december. Disse cookies når derfor aldrig at blive kedelige inden juleaften. Skal de holde sig fra 1 December, ville jeg dog bage dem af to omgange. Derved er oplevelsen altid er i top. Der er intet værre end en slatten og blød cookie uden bid. Er du ude efter en cookie opskrift til en anden lejlighed end jul, kan den selvfølgelig også bruges der. Vi har bare gjort det til en fast tradition altid at bage denne cookie i december. Måske netop fordi man giver sig selv lov, til at spise lidt ekstra sødt i den måned.

Disse chokoladesmåkager er en af mine favoritter! De er sprøde med en blød midte og passer perfekt til enhver lejlighed. De kan normaltvis holde sig i flere uger, hvis de da ikke bliver spist inden 😉 Jeg ved desværre ikke hvor denne opskrift oprindeligt stammer fra, da den har været i min familie længe – Ved du det, så skriv det endelig til mig, så de retmæssige forfattere kan få credit.


Opskrift på Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

 • 300 Gram Smør (Stuetempereret)
 • 100 Gram Sukker
 • 2 Tsk Vaniliesukker
 • 200 Gram Brun farin
 • 400 Gram Mel
 • 1 Tsk Natron
 • 100 Gram Hasselnødder (Hakkes fint)
 • 150 Gram Mørk chokolade (Hakkes fint)

Fremgangsmåde

 • Rør smør, sukker, vanilie og æg sammen – Gerne i en røremaskine, da dejen let kan blive tung at arbejde med
 • Bland mel og natron sammen og tilføj det til smørmassen sammen med det brune farin
 • Bland tilsidst de hakkede hasselnødder og chokoladestykker i dejen – Gerne med håndkraft
 • Beklæd dine bageplader med bagepapir og sæt dejen i små toppe – Den flyder som regel ud, så husk at placer dine cookies med mellemrum
 • Bag dem i ca 8-10 minutter ved 200 grader


Efter min mening, er den bedste måde at hygge sig på. En tallerken småkager, et hjemmestrikket tæppe og en god film. Om det så er jul eller ej. Er du enig, og har du bagt disse cookies, så tag mig endelig på instagram opdel dit resultat med mig. Du kan enten bruge hastagget #julieshelbred eller tage min konto af samme navn. Der kan du også følge med i, hvad jeg ellers får lavet af lækkerrier i køkkenet.

Hvis I giver jer i kast med opskriften, er I velkomne til at dele jeres chocolate chip cookies på instagram ved at tagge mig @julieskageverden eller ved at benytte #julieskageverden
God bagelyst!


Nyhedsbrev

Glem ikke at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev, på den måde går du aldrig glip af et indlæg igen!


Relaterede indlæg

UniqueJulie er et indblik i min hverdag på godt og ondt. Jeg vil blandt andet give jer et indblik i, hvordan det som kronisk syg er at være fuldtidsstuderende på universitetet, rejser til Holland i forbindelse med sygdommen samt alle andre aspekter i min hverdag. Jeg har en stor interesse inden for det kreative og laver en formidabel god kage hvis du spørger min omgangskreds – Jeg håber I vil følge med!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Translate »
error: Content is protected !!